Fire and Fury: Inside the Trump White House

Knjiga koja otkriva pravog Donalda Trumpa?!

Naslov instantnog bestsellera na kraju nije mogao biti prikladniji. Bijela je kuća, pogotovo Trump, reagirala bijesno i prijetnjama da će zaustaviti objavu knjige.
Kultura / Knjige | 08. 01. 2018. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steve Bannon i Donald Trump

Knjiga Michaela Wolffa ''Fire and Fury: Inside the Trump White House'' za kojom je svijet poludio posljednjih dana, temelji se na više od 200 intervjua koje je vodio s insajderima u Bijeloj kući.

Wolff je imao, kako sam tvrdi ''nešto poput polutrajnog mjesta na kauču u Zapadnom krilu'', a knjiga sada predstavlja svojevrsni rezime mjeseca i mjeseca uvida koji su počeli prvim razgovorom s Trumpom još u svibnju 2016. godine.

Knjiga donosi detaljan prikaz kandidata i predsjednika Trumpa, detalje iz obiteljske dinamike i opisuje tešku borbu unutar administracije. Slika predsjednika Trumpa koju Wolff ocrtava otužna je: politički neobrazovan čovjek prepun sebe, nesposoban prihvatiti savjet i fokusirati se, stati na loptu, obuzet samim sobom, ''energično dijete'', ''bog Sunca'', nedokučiva ''proročica iz Delfa''.

Naslov instantnog bestsellera na kraju nije mogao biti prikladniji. Bijela je kuća, pogotovo Trump, reagirala bijesno i prijetnjama da će zaustaviti objavu knjige (prema planu, trebala je izaći 9. siječnja, no izdavač i autor požurili su s objavom, i izašla je u petak) te najavom tužbe Steveu Bannonu, bivšem strategu Bijele kuće i Trumpovu duhovnom vođi, zbog njegovih eksplozivnih izjava i činjenice da je omogućio Wolffu da dobije pristup Bijeloj kući.

U pokušaju marginalizacije, nekad moćnu ''sivu eminenciju'' Bijele kuće Trumpov tabor pokušava svesti na ''tek jednog od suradnika'' koji je u kolovozu, osim svog posla, izgubio i razum. Knjiga je, tvrde, prepuna laži.

Jutarnji list, u feljtonu od tri nastavka, donosi neke od najzanimljivijih detalja iz knjige koji odaju tajne aktualne Bijele kuće. (Pročitajte ih na stranicama Jutarnjeg lista)

Kopirati
Drag cursor here to close