Mediteranski festival knjige

Jo Nesbo dolazi u Split predstaviti svoj novi roman Macbeth

Nesbø je najnoviji roman Macbeth posvetio velikanu svjetske književnosti Williamu Shakespeareu, čije ga je djelo nadahnulo da napiše novu, jedinstvenu verziju ove svevremenske tragedije.
Kultura / Knjige | 06. 04. 2018. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori s velikim zadovoljstvom najavljuje drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, koji će se i ove godine održati u Splitu u ŠC Gripei u kavani slastičarnici Cukarin Gripe, i to od 9. do 13. svibnja.

MFK – Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture,čije je prošlogodišnje, prvo izdanje posjetilo više od 35 000 ljudi, što pokazuje da je riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire.

Za sve posjetitelje ULAZ JE BESPLATAN, a raznolik program održavat će se tijekom svih pet dana trajanja Festivala na čak četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij, Bookvarij i Cukarin Gripe.

Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova te posebno osmišljenog programa za školsku djecu s radionicama i promocijama, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige PO PROMOTIVNIM CIJENAMA, s popustima do čak 70 %. Izbora neće manjkati s obzirom na to da se i ove godine očekuje velik broj nakladnika koji će predstaviti i ponuditi svoje knjige.

''Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljujemo gostovanje jedne od najvećih svjetskih književnih zvijezda današnjice, planetarno popularnog norveškog pisca trilera JOA NESBØA, koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman Macbeth, odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige'', najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara.

''Bio je velik izazov već druge godine Festivala dovesti veliku zvijezdu i drago nam je što smo uspjeli jer nam to govori da ima interesa za ovaj projekt i da MFK ima golem potencijal'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close