Promocija romana

''Jefimija žena koja čeka'' u Muzičkom Centru Pavarotti

Kroz životno putovanje na kraj svijeta protagonistkinje Jefimije, autorka oživljava najličnija pitanja kroz demistifikaciju političkog – Jefimija, živi svoju seksualnu slobodu, dekonstruiše brak, preljubu uz besprijekoran trud da pronađe ljubav...
Kultura / Knjige | 17. 12. 2021. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija romana prvijenca ''Jefimija žena koja čeka'' autorice Minje Marđonović (Stoglava Aždaja) održat će se u nedjelju, 19. prosinca 2021. u Klubu 27 – Muzički Centar Pavarotti u Mostaru.

''Jefimija žena koja čeka'' je ljubavni, putopisni i politički roman. Kroz životno putovanje na kraj svijeta protagonistkinje Jefimije, autorka oživljava najličnija pitanja kroz demistifikaciju političkog – Jefimija, živi svoju seksualnu slobodu, dekonstruiše brak, preljubu uz besprijekoran trud da pronađe ljubav u sebi i toleranciju prema drugima.

Kroz audio-vizualni prikaz kratkih odlomaka romana, u autentičnom boho enterijeru, uz istočnjačke ukuse i mirise, tropske boje i tradicionalni indonežanski ples, vodimo vas, zajedno sa glavnom junakinjom, Jefimijom, na kraj svijeta- na Bali.

Kroz uzbudljivi program, zajedno s autoricom, goste će sprovesti glumica Nina Popović, a glazbeni dio promocije ispratit će na gitari Anita Šunjić.

Promocija počinje u 20:00 sati.

Minja Marđonović rođena je 1989. godine u Mostaru. Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu diplomirala je politikologiju, a na studijama roda masterirala kulturologiju kritikom institucije braka iz perspektive slobodne ljubavi.

Svoju političku borbu artikulira kroz društveno angažirano spisateljstvo i pozeziju. Nezaviseći od muškaraca svoju feminističku politiku smješta i u sam proces rada – roman je izdala sama, a solidarnost s ženama prakticira na svim razinama – knjiga je posvećena njenoj najboljoj drugarici. Kao i njena glavna junakinja, Jefemija, krši sve sem sopstvenog političkog bića.

Kopirati
Drag cursor here to close