Divan mladić Petar Barbarić

IED „Herc Info“ darovao Knjižnici Ljubuški slikovnice o Petru Barbariću

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti sa svrhom kako bi se s likom i djelom Petra Barbarića pobliže upoznali nadasve učenici osnovnih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji.
Kultura / Knjige | 17. 01. 2019. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Knjižnica Ljubuški / Divan mladić Petar Barbarić

Knjižni fond Knjižnice Ljubuški postao je bogatiji za 25 slikovnica „Divan mladić Petar Barbarić“.

Slikovnice je knjižnici darovala Ana Bubalo, vjeroučiteljica u OŠ Tina Ujevića Vitina,  predsjednica Udruge Informacijsko edukacijsko društvo „Herc Info“. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti sa svrhom kako bi se s likom i djelom Petra Barbarića pobliže upoznali nadasve učenici osnovnih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Naime, IED „Herc Info“ je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske pokrenulo projekt, i isti je dobrano realiziran, kako bi povezali učenike iz Hercegovine i Travnika kroz upoznavanje s likom Petra Barbarića, uskoro prvog hercegovačkog blaženika koji je svetost zaslužio obavljajući svoje svakodnevne dužnosti.

Povodom 120 godina od smrti Petra Barbarića izdana je slikovnica „Divan mladić Petar Barbarić“ da oni koji je budu čitali slijede Petrovo geslo „Najbrži put u nebo je vršiti svoje dužnosti“ te tako vršeći svoje dužnosti  u školi i obitelji budu dobri i marljivi poput ovog Časnog Sluge Božjeg za kojega je blaženi Alojzije Stepinac rekao „Divan mladić“.

Kopirati
Drag cursor here to close