Split

Hodžić brani boje Mostara na Pričiginu

Peđa Bajović će moderirati priče o stasanju regionalne stand-up komičarske scene, koje će pričati i Omer Hodžić iz Mostara…
Kultura / Knjige | 12. 09. 2022. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaesti festival pričanja priča, Pričigin, održat će se o 13. do 16. rujna u amfiteatru splitskog Doma mladih, Multimedijalnog kulturnog centra, a otvara ga program pod nazivom "Da sam ja netko" u kojemu će hrvatski pisci i spisateljice ispričati priče o nemogućem, prenosi Hina.

Gosti prve večeri su Ivica Ivanišević, Ksenija Kušec, Đorđe Matić, Nenad Rizvanović, Silvija Šesto i Nora Verde, uz moderaciju Patricije Horvat, a nakon toga će Nikša Sviličić, uz moderaciju Renata Baretića, pričati priče o nevjerojatnom u programu pod nazivom "Ne'ko to od gore vidi sve".

Drugoga dana festivala o nevidljivosti će pričati Ane Paška, Dragan Bursać, Ramiz Huremagić, Marinko Koščec i Dejan Tiago Stanković, uz moderaciju Krune Lokotara, dok će Urša Raukar, Ana Gruica, Emir Hadžihafizbegović, Frano Mašković i Pere Eranović će Jasenu Boki i publici u "Gestama i grimasama" pričati o glumi u svakodnevnici.

Trećega su dana na programu ženske priče iz Zagore, "Ja sam djevojka sa sela", koje će moderirati Mladen Vuković, a gošće će mu biti Iva Ćurić, Tatjana Meter, Dijana Kundid, Vesna Ujević, Nada Lapić i baba Manda.

Nakon toga će Peđa Bajović moderirati priče o stasanju regionalne stand-up komičarske scene, koje će pričati Omer Hodžić iz Mostara, Zvonko Kožić iz Zagreba, Srđan Olman iz Beograda, Marijana Perinić iz Šibenika i Dušan Vrančić iz Novog Sada.

Zadnjega dana festivala priče splitskih autorica i autora o dalmatinskoj majci, "Moja mater ME traži", publici će pod vodstvom Edija Matića približiti Sara Kopeczky Bajić, Alida Bremer, Tanja Radmilo, Zlatko Gall i Damir Pilić.

Festival zatvaraju pokretači Pričigina Petar Filipić i Renato Baretić koji će, istodobno kao gosti i moderatori, u programu pod nazivom "Odlazi cirkus" publici ispričati "pričiginske priče o pričanju jedne lijepe priče", s obzirom na to da je ovo posljednji Pričigin s njegovom originalnom postavom, navodi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close