Svih vremena

Harry Potter najprodavaniji na Amazonu

Kultura / Knjige | 15. 10. 2013. u 16:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga Harry Potter i Darovi smrti (Harry Potter and the Deathly Hallows) najbrže je prodavan proizvod svih vremena na stranici Amazon.co.uk.

Drugi pak dio filmske franšize o malom čarobnjaku Potteru pao je na drugo mjesto najbrže prodavanih DVD izdanja, dok je na tron zasjeo filmski hit Mamma Mia.

Tri nastavka erotskog trilera 50 nijansi sive (Fifty Shades) autorice E.L. James zauzela su prva tri mjestra najprodavanijih književnih naslova. Unatoč spomenutoj tituli, knjiga Harry Potter i Darovi smrti našla se tek na 10. mjestu bestselera.

Midnight Memories, album natjecatelja tamošnjeg showa X Factor, grupe One Direction, najbrže je prodavani album svih vremena. Adele je najprodavanija glazbena umjetnica, a na popisu pet najprodavanijih su i Lady Gaga i Rihanna, kao i grupe Coldplay te The Beatles.

Najprodavanija videoigrica je Call of Duty: Modern Warfare 2, no Grand Theft Auto V najbrže je prodavani naslov svih vremena. Podaci su to spomenute stranice Amazon koja je napunila 15. godina, a odražavaju potrošačku kulturu Britanaca.

Kopirati
Drag cursor here to close