Laguna

Fajront u Sarajevu već dobiva prošireno izdanje

Kultura / Knjige | 24. 02. 2015. u 10:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od četvrtka, 26. veljače, u prodaji će se naći posebno, dopunjeno izdanje knjige 'Fajront u Sarajevu' Neleta Karajlića koje sadrži bonus materijal i pogovor autora, najavila je izdavačka kuća Laguna.

'Fajront u Sarajevu' je priča o nadrealnom čovjeku u previše realnom svijetu, kronika jedne zemlje, njezine glazbe i njezine surovo prekinute mladosti.

''Knjiga predstavlja teško, pomalo bolno, svakako sjetno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinili posebnim. 'Novi primitivizam' je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvijezda tog pokreta bio je Nele Karajlić'', navodi se u priopćenju izdavačke kuće i dodaje kako je ovo Neletova priča, ''iskrena i duhovita, bez koje predratno Sarajevo - grad raje i papaka - nije moguće razumjeti do kraja''.

''Unutar korica 'Fajronta u Sarajevu' su neki od detalja potrebnih da se u potpunosti shvati tko su bili, ili tko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom osim po Sarajevskom atentatu'', piše u najavi proširenog izdanja izdavačka kuća Laguna.

Kopirati
Drag cursor here to close