Karahasan

Dugovi za poeziju: Treba ugasiti i Društvo pisaca

Kultura / Knjige | 29. 05. 2014. u 09:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sarajevski dani poezije su izostali zato što je od prošle godine ostalo brdo dugova, koje valja vratiti, a Društvo pisaca, kao i sve druge kulturne institucije, smeta. Treba ga ukinuti'', rekao je akademik Dževad Karahasan, predsjednik Društva pisaca BiH, gostujući u emisiji 'Ovo je moja zemlja' Radija Bosne i Hercegovine.

Osvrnuvši se na situaciju u ovom udruženju, pojasnio je zašto ovog svibnja, kako je to do sada tradicija nalagala, nisu održani Sarajevski dani poezije.

''Ako smo uspjeli zatvoriti Zemaljski muzej, što ne bismo zatvorili i Društvo pisaca. Tako da se sada borimo da isprosjačimo nešto novaca da bi se ti dugovi vratili i u rujnu, nadam se, ipak, organizirali Sarajevske dane poezije, kojima ćemo, daj Bože, pokušati da vratimo stari sjaj i značaj'', rekao je Karahasan.

Najavio je i da uskoro možemo očekivati nastavke trilogije u kojoj obrađuje sudbinu velikog perzijskog matematičara, astronoma i pjesnika Omara Hajama iz 12. stoljeća.

Podsjećamo, prvi roman iz ove trilogije zvao se 'Sjeme smrti'. Drugi dio trilogije nedavno je završen i, prema planovima, izaći će pod naslovom 'Utjeha noćnog neba'.

Karahasan očekuje da bi se pred čitateljima mogao naći već do jeseni. Treći dio je u pripremi i za sada je pod naslovom 'Volja za smrt.

Kopirati
Drag cursor here to close