Važnost čitanja

Mostar: Djeca otkrila tajne visokih polica

''Čitanje hrani naš mozak pa ćemo u budućnosti čitati našoj djeci'', kazao je Marko koji ima samo sedam godina.
Kultura / Knjige | 30. 07. 2021. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetni praznici idealni su za kreativno provođenje slobodnog vremena na ljetnim radionicama te upoznavanje novih prijatelja.

Svake godine tijekom ljetnih školskih praznika u Narodnoj knjižnici HNŽ odvijaju se radionice pod stručnim vodstvom vanjskih suradnika i djelatnika ove Knjižnice gdje se tražilo mjesto više.

Sudionici radionica bila su djeca dobi od 5 do 14 godina.

Na prvoj radionici ''Koračajmo knjižnicom'' koja je održana 29. lipnja djeca su upoznata li s interijerom knjižnice i tajnama visokih polica.

Nakon toga na Dječjem odjelu knjižnice rješavali su se prigodni kvizovi. Naglasak radionice bio je na komunikaciji s djecom i razvijanju svjesnosti o važnosti čitanja.

Današnja radionica za uzrast od pet do devet godina imala je za cilj ohrabriti djecu da se koriste knjižnicom od malih nogu, jer to povećava vjerojatnost da će od malog čitatelja postati veliki.

Foto: Narodna knjižnica HNŽ / Kreativno provođenje vremena na ljetnim radionicama 

''Danas smo djeci osigurali mogućnost da osjete radost čitanja i uzbuđenje otkrivanja znanja i mašte, razvijajući na taj način kod njih samopouzdanje i sposobnost usmjerenja na važne stvari'', priopćeno je iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Dodali su i kako je radionica ''Stvarajmo zajedno'' ostvarila svoj cilj i potaknula dječju kreativnost i osjećaj da su u knjižnici dobrodošli.

''Na radionici smo čitali, razgovarali, crtali, upoznali nove prijatelje i kreirali prvu zajedničku slikovnicu. Na kraju smo se osvježili uz voćne sokove i uručili prigodne diplome kao uspomenu na Ljetne radionice''.

Čitatelj Marko je pak objasnio smisao radionice jednim zaključkom:

''Čitanje hrani naš mozak pa ćemo u budućnosti čitati našoj djeci'', kazao je Marko koji ima samo sedam godina.

Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar u mjesecu kolovozu priprema još radionica i poziva vas na prijateljevanje.

Kopirati
Drag cursor here to close