Čitanje

Dan knjige za djecu u Mostaru: Mališani u posjeti biblioteci

Kultura / Knjige | 02. 04. 2015. u 12:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna biblioteka Mostar ugostila je u četvrtak djecu iz inkluzivnog vrtića 'Sunčani most', te djecu prvog razreda IV. osnovne škole iz Mostara.

Cilj posjete je da se djecu motivira da od najranije dobi počnu njegovati naviku čitanja. Čitanje je izvrsna navika koju bi svi trebali steći. To je jedan od najboljih darova koji darujemo djeci.

Prema riječima direktora Narodne biblioteke Rasima Prgude, djeca su najredovitiji korisnici biblioteke i knjižnog fonda kojim raspolaže ova ustanova, a riječ je o oko 40 000 naslova.

"Veoma mi je drago kada vidim djecu koja žele biti članovi i koja od malih nogu stvaraju naviku čitanja. Ima tu srednjoškolaca, studenata, ali i ostalih stanovnika koji koriste naše usluge, ali moram reći da su osnovnoškolci veoma redoviti i drago nam je kada 'mladim snagama' obogaćujemo naše članstvo", rekao je Prguda.

Inače, međunarodni dan knjige za djecu, uveden prije skoro pola stoljeća u cilju promocije dječje književnosti i čitanja kako bi se skrenula pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitatelja.

U svijetu se obilježava od 1967. godine na dan kada je prije točno 210 godina rođen Hans Christian Andersen, danski književnik, tvorac "Male Sirene", "Ružnog Pačeta" i brojnih drugih blistavih bajki bez kojih odrastanje nije moguće zamisliti.

Kopirati
Drag cursor here to close