Nagrada

'Cvitak' ovogodišnji dobitnik nagrade 'Mali princ'

Časopis za mlade 'Cvitak' ovogodišnji dobitnik nagrade 'Mali princ'
Kultura / Knjige | 13. 10. 2017. u 06:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književni časopis za mlade "Cvitak" ovogodišnji je dobitnik nagrade "Mali princ" za stvaralački doprinos razvoju dječje literature u Bosni i Hercegovini.

Nagrada će biti uručena na završnoj večeri ovogodišnjeg festivala „Vezeni most“, koji će biti održan od 18. do 20. listopada, priopćio je Upravni odbor Društva prijatelja knjige «Mali princ» u Tuzli, koje je organizator festivala.

Na završnoj večeri bit će uručena i glavna festivalska nagrada „Mali princ“ za najbolju dječju knjigu u regionu. Za to prestižno priznanje nominirane su knjige: „Sedam bajki za Male i Velike“ Mirzane Pašić-Kodrić, „Trava puna mrava“ Mehmeda Đedovića (Bosna i Hercegovina), „Baš Pamuk i druge bajke“ Aleksandra Obradovića, “Kako rastu veliki ljudi“ Petra Pejakovića, Milivoja Obradovića i Slaviše Grubiše (Crna Gora), „Pošalji mi poruku“ Sanje Pilić, „Gašpar i prijatelji“ Đurđice Stuhlreiter (Hrvatska), „Avram, Bogdan vodu gaze“ Vladislave Vojnović i „Zec iz šešira“ Vesne Vidojević Gajović (Srbija).

Časopis "Cvitak" pokrenuli su 2000. godine književnici Krešimir Šego (glavni urednik) i Miro Petrović (izvršni urednik).

U proteklih 17 godina objavljeno je 170 brojeva u kojima je na posebno senzibilan način piscima za djecu otvoren prostor i ukazan veliki značaj i dužno poštovanje, a mladim čitateljima prezentirana suvremena dječja literatura najviših estetskih dometa i omogućena svojevrsna edukacija u razvijanju vlastitog talenta.

Na vijest o ovogodišnjoj nagradi, glavna urednica Ana Šego izjavila je da „ovo nije prva nagrada koju je "Cvitak" dobio, ali jeste najdraža jer dolazi od vrsnih poznavatelja „dječje-književnih kretanja“ u Bosni i Hercegovini i na najznačajnijem festivalu dječje književnosti u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close