Fra Iko Skoko

Bližnji i ja, knjiga posvećena učiteljici Mili Kovač

Kultura / Knjige | 10. 01. 2019. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga fra Ike Skoke /Bližnji i ja/

Knjigu fra Ike Skoke ''Bližnji i ja'' objavio je Nakladnik PRESSUM Sveučilišta u Mostaru pred Božić 2018. godine.

Knjiga sadrži 115 izabranih kolumni koje je Autor objavljivao u Večernjem listu izdanje za BiH, od 2010. do 2018. godine. Recenzenti su fra Ante Marić i fra Ivan Ševo.

Lekturu potpisuje Viktorija Kolak, a korektoru Mladen Dragičević, Marinko Filipović, Mario Kvesić, Jakov Jure Nikolić, Ante Radoš i Danijel Sentić.

Računalnu pripremu uradio je prof. Jozo Kraljević. Korice knjige s temom ''Vjerovanje osvjetljava i najveću tamu'' osmislio je prof. Stjepan Skoko.

Knjiga je tiskana u Franjevačkoj mostarskoj tiskari Fram Ziral.

Recenzent fra Ivan Ševo između ostalog primjećuje: ''Dakako, iz religijsko-filozofskih razmišljanja u ovoj knjizi proizlazi da su istinski susret, kao i istinska spoznaja, barem što se čovjeka tiče, mogući jedino u ljubavi''.

Fra Ante Marić je završio svoju recenziju riječima: ''Slagao je Autor, kamen po kamen sagradio kuću. Zrno po zrno skupljao i kruh dobar ispekao''.

Fra Iko Skoko je knjigu posvetio svojoj učiteljici Mili Kovač, svojim nastavnicima u Vitini, te profesorima i odgojiteljima u Visokom, na Humcu, Sarajevu, Bologni i Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close