Svjetski dan hidžaba

'Vruć krompir' u Mostaru

Ovaj 'motivacijski priručnik za svakoga' svakim novim detaljem se stranica za stranicom nametne nova poruka kao bitna za istaknuti. U porukama iz slučajno otvorene stranice možete crpiti dodatnu energiju i pozitivan impuls za korak dalje.
Kultura / Knjige | 02. 02. 2018. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-edukativni centar za ženu 'Sehara' iz Mostara organizirao je gostovanje Adise Tufo koja je promovirala svoju knjigu pod nazivom 'Vruć krompir'. Promocija je održana u centru 'Kralj Fahd' u Mostaru.

Knjiga je promovirana u okviru obilježavanja svjetskog dana hidžaba. Svjetski dan hidžaba se počeo obilježavati 1.2. 2013. godine kada je mlada aktivistica Nazma Khan odlučila da hidžab promovira kao snagu i ponos žene muslimanke.

Ovaj 'motivacijski priručnik za svakoga' svakim novim detaljem se stranica za stranicom nametne nova poruka kao bitna za istaknuti. U porukama iz slučajno otvorene stranice možete crpiti dodatnu energiju i pozitivan impuls za korak dalje.

"Knjiga je o meni. Pričam poduzetnički put zadnjih pet godina. Ja sam žena sa hidžabom i na čelu uspješne kompanije. Obično se smatra da poduzetništvo pripada 'muškom svijetu' i puno je predrasuda da takve ne mogu uspjeti. Ja dokazujem upravo suprotno i o tome u knjizi pišem", kazala je Tufo.

"Obično se u društvu smatra da iznad žena postoji 'stakleni plafon', nešto što žena ne može da nadraste. Ovom knjigom htjela sam poručiti da je to moguće. Moj primjer je dokazao suprotno. I nisam jedina. Ima još žena koje su to nadrasle. Ja mislim da je ovo vrijeme da naša generacija, promijeni percepciju o patrijarhalnom društvu u kojem je žena negdje malo iza.

U Njemačkoj je 20 posto žena u upravnim odborima velikih kompanija i to je dovoljan podatak da se pokrenemo da osiguramo bolju budućnost našim kćerima i našim unucima, jer društvo u kojem žena stoji rame uz rame sa muškarcem sigurnijim koracima može ići naprijed", poručila je Tufo.

Knjiga je podijeljena na tri zasebna i međusobno povezana segmenta. Govori o poduzetništvu, politici i medijima. Promotorica je bila prof. dr. Armina Hubana koja je naglasila elemente poduzetništva koji su elaborirani u knjizi u okviru kojeg se može prepoznati profil uspješne poduzetnice, razvoje ideje, biznis planovi, strategije za prevazilaženje blokada, rješavanje problema, opcije financiranja poduzetničkog poduhvata, izgradnja poslovnih odnosa i sam tijek poduzetničkog procesa.

Prije Mostara, promocija je održana na Ilidži, a kako je autorica najavila promocije će se tijekom ovog i sljedećeg mjeseca održati u Beogradu, Novom Pazaru, Zagrebu, te još nekim gradovima u BiH i regiji.

U okviru obilježavanja svjetskog dana hidžaba, 'Sehara' će organizirati okrugli stol na temu 'Hidžab je dio identiteta' koji će se održati 3.2. od 18 sati u centru 'Kralj Fahd'.

Kopirati
Drag cursor here to close