Zatvaraj vrata

TV novinar Ilko Barbarić objavio zbirku-roman i dvije komedije

Roman je inspiriran istinitim događajem u Mostaru.
Kultura / Knjige | 02. 11. 2022. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih je dana iz tiska izašla prva zbirka, roman i dva dramska teksta komedije čiji je autor tv novinar Ilko Barbarić.

Riječ je o kratkom romanu naslova "Zatvaraj vrata" u kojemu je glavni junak mladi student koji živi sam i u vremenu pandemije korone proživljava pravu dramu jer kao zaražen nije smio izlaziti a nitko mu nije mogao donositi hranu.

Roman je inspiriran istinitim događajem u Mostaru. Dramski tekstovi komedije "Štrajk glađu poslije ručka" opisuje jedno poslijepodne ambicioznog mlađeg bračnog para koji se vraća kući poslije posla. Nastaju drame i dileme naručiti ručak dostavom ili da im njezina majka donese već skuhani ručak. Pogovo što bi poslje ručka mogao "pasti" i seks, a muška ekipa zove u lokalni kafić na finale Lige prvaka. Tu se isprepliće svakodnevnica ljudi koji žive ordinarnim životom u vremenu društvenih mreža i raznih imperativa.

Monodrama "Nemoj preko telefona" je priča jednog vječnog uhljeba "zakucanog" za jednu fotelju u općini u svim vremenima i režimima, samo mu se slike vlada, diktatora i predjsednika mijenjaju u uredu. Drama je to sa komičnom alanfordovskom inverzijom logike gdje kroz razne likove i razgovor s kumom ministrom preko telefona vječiti kum podržava svojega "kumašina" za kandidaturu za izbore.

"Oni koji su pobjegli u Njemačku, neradnici, ne mogu gledati kako on, marljiv i radišan ima bogatstvo jer je sve to stekao krvavim radom za svoj napaćeni narod" . Isprepletanje radnje i likova oslikava svakodnevnicu političkih, kumovskih i rođačkih veza i odnosa. Zbirka je izašla pod etiketom izdavača UMC Terra Mostar. Autor najavljuje promocije u BiH i nekim gradovima Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close