MTM

''Žohari'' na Mostarskim danima antifašizma

Radi se o predstavi koja na duhovit i ironizirajući način vrlo precizno detektira ko su žohari koji uništavaju zamišljeni piščev grad.
Kultura / Kazalište | 04. 02. 2022. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 5. veljače, u okviru Mostarskih dana antifašizma na repertoaru je predstava Mostarskog teatra mladih "Žohari" rađena po tekstu poljskog pisca Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Radi se o predstavi koja na duhovit i ironizirajući način vrlo precizno detektira ko su žohari koji uništavaju zamišljeni piščev grad. Mladi ansambl vrlo razigrano suočava nas sa stvarnošću koju živimo i bez ustezanja nam sugeriše da je piščev zamišljeni grad, grad u kojem živimo, država u kojoj živimo, svijet u kojem živimo. Oni vrlo hrabro i direktno poimenično prozivaju sve one pojedince za koje misle da uništavaju njihove živote i njihovu budućnost, a sve to na duhovit i komičan način.

''Od smijeha na koji nas navedu na kraju ostane knedla u grlu. Predstava je to koja već ima nekoliko festivalskih učešća i nagrada za umjetničke domete, režirao ju je Sead Đulić, a subotnja izvedba je njena 33. repriza'', priopćili su iz MTM-a.

Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close