Višestruko nagrađivana predstava

''Zmaj i princeze'' u Lutkarskom kazalištu Mostar

Predstava će se igrati u dva termina.
Kultura / Kazalište | 23. 03. 2022. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj tjedan u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati višestruko nagrađivanu i djeci omiljenu predstavu Zmaj i princeze.

Predstava će se igrati u dva termina, u petak, 25.3.2022. u 18:00 i subotu, 26.3.2022. u 11:00 sati.

''Zmaj i princeze'' je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske.

Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke.

Prijevod – Ana Vasung iz Zagreba.

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.

''To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom...Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite''.

U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković i Marta Haubrich.

Predstava je prigodna za djecu od 3 godine.

Cijena ulaznice je 4 KM, a budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close