Kraj

Završilo 'Mostarsko ljeto', Divanhana priredila spektakl

Kultura / Kazalište | 27. 08. 2017. u 00:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo dva mjeseca ispunjenih različitim sadržajima poput promocija knjiga, izložbi, koncerata, predstava, prikazivanja filmova, a sve u okviru 'Mostarskog ljeta' kulminiralo je koncertom benda 'Divanhana' na platou ispod Starog mosta u subotu navečer. Gotovo do kraja ispunjen plato uživao je u izvedbama starih pjesama u novim aranžmanima.

Na samom početku završne večeri ove manifestacije prisutnima se obratio direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić koji je u ime organizatora - Narodnog pozorišta, Pozorišta lutaka, Muzeja Hercegovine, Narodne biblioteke i Centra za kulturu uputio zahvalu svima koji su u proteklom periodu pratili pripremljene događaje. Potom su uručene zahvalnice svima koji su pomogli održavanje 'Mostarskog ljeta'.

Gledajući 'Mostarsko ljeto' kroz brojke, kako su istaknuli organizatori, upriličena su 33 programa, a posjeta je bila iznad svih očekivanja. Organizatori su naveli kako je oko 10 tisuća osoba pratilo priređene programe. Manifestacija 'Mostarsko ljeto' je bila potpuno besplatna za posjetitelje, osim dva koncerta koja su održana u O.K.C. 'Abrašević' (koncert benda 'Zemlja gruva' i 'Samson sounds').

Ovogodišnju manifestaciju zatvorio je ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije Rašid Hadžović koji je ujedno čestitao organizatorima na veoma dobroj manifestaciji, te je izrazio spremnost tog ministarstva da u okviru svojih mogućnosti podrži i naredno 'Mostarsko ljeto 2018.'

Sponzori ovogodišnje manifestacije su ministarstvo obrazovanja i znanosti Federacije BiH, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije, Yunus Emre Institut i BH Telecom. Medijski pokrovitelji su portal Bljesak.info, portal Starmo, RTM, City TV, portal Mostarski.ba, Radio Gradska Mreža i portal Haber.

Kao šlag na kraju upriličen je izvanredan koncert benda 'Divanhana'. "Koncertima u Mostaru iznova oživimo uspomene na Šantićevo ili Đikićevo vrijeme. Posebna nam je čast što smo dio ljetne turneje 'Zukva Tour 2017' završili upravo u gradu koji srcem osjeća sevdah", rekla je vokal benda Naida Ćatić. 'Divanhana' izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Članovi benda su: Naida Ćatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Kopirati
Drag cursor here to close