Mostar

Zabavite se uz Đurinu komediju ''Šta ćemo sad'' u NPM

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ''Šta ćemo sad?'' poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste glazbe: ''Znaš ono, pjevaš, a plačeš'.
Kultura / Kazalište | 25. 10. 2021. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzbudljiva komedija ''Šta ćemo sad?'' autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića bit će odigrana u petak, 29.10.2021. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru s početkom u 20 sati.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom pozorištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...?

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog kazališta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo, priopćilo je Narodno pozorište Mostar.

''Šta ćemo sad?'' je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi kazalište danas, ali i društvo u cjelini. Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ''Šta ćemo sad?'' poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste glazbe: ''Znaš ono, pjevaš, a plačeš'.

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: ''Jesmo li mi sami postali vic?''.

Komedija ''Šta ćemo sad?'' osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska 2015'', a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i umirovljenike.

Napomena: Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close