Chamber music festival

Vrhunski kamerni glazbenici nastupili u Mostaru

Kultura / Kazalište | 26. 08. 2017. u 16:59 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestiž kamerne glazbe u regiji, Sarajevo Chamber Music Festival u subotu 26.8. otvoren je u Mostaru u Pozorištu Lutaka.

Festival se sastoji od tri koncerta u tri različita grada u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Manhattan String Quarteta iz New Yorka.

Organizatori festivala u uvjerenju su da je pristup vrhunskoj umjetnosti osnovno ljudsko pravo, te su svi koncerti Sarajevo Chamber Music Festivala su besplatni i otvoreni za publiku.

U Mostaru kao prvoj stanici ovog festivala nastupili su Manhattan String Quartet, a sa sobom dovode Gudački kvartet kojeg čine studenti renomiranog Univerziteta Princeton (Haeun Jung, Hyunnew Choi, Samuel Matzner, David Kim), te izvrsne violinistice Deborah Wong i Sunghae Anna Lim i violisticu Catherine Anderson. Ovim izuzetnim glazbenicima priključuju se i suradnici i studenti Muzičke akademije u Sarajevu: violinistice Ilma Hodović, Matea Arsovski, Melisa Karić, Amna Hujić; violistice Ana-Maria Pilj, Aida Dajić; violončelistice Lidija Paulin, Manuela Ekmečić, te kontrabasista Dženis Mrkonjić.

Kopirati
Drag cursor here to close