Nova premijera

Vanja i Sonja i Maša i još jedan - gurmanski užitak na Maloj sceni HNK Mostar

Kultura / Kazalište | 07. 05. 2015. u 10:03 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pred publikom će biti posebno zanimljiva gorko – slatka, smiješno - dramska predstava koja je po svim svojim gabaritima velika i po glumačkim ostvarenjima i literarnoj vrijednosti, a na jedan način vraća dostojanstvo kazalištu kao umjetnosti'', rekla je Nina Kleflin, redateljica predstave 'Vanja i Sonja i Maša i još jedan', autora Christophera Duranga čija će premijera biti odigrana 9.  svibnja 2015.u 20 sati

U predstavi igraju glumci HNK Mostar Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Velimir Pšeničnik Njirić, Nikolina Marić, te gosti kazališta Tina Laco i Ivan Skoko.

''Premijera će biti izvedena u sklopu Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće, kojima se ovom prilikom želim zahvaliti na suradnji, u nadi da će ona biti i dalje nastavljena'', kazao je Ivan Vukoja ravnatelj HNK-a Mostar.

Nina Kleflin, inače zagrebačka redateljica ističe kako je ovo njezin treći boravak u Mostaru te se s velikim srcem i radošću vratila u HNK Mostar.

''Drugi razlog mog radosnog vraćanja u Mostar je to što sam vidjela da nova uprava kazališta, ima ambiciozne planove i razmišlja vrlo ozbiljno i bilo mi je jako drago. Cilj za ovaj projekt nam je bio da nađemo predstavu koja će biti glumačka, kvalitetan tekst i tekst koji će odgovarati i prema glumcima koje imamo. 'Vanja i Sonja i Maša i još jedan' je odabran kao fantastičan tekst. Bilo mi je jasno da kazalištu predlažem ambiciozno djelo i zbiljnu veliku dramsku predstavu i drago mi je da su svi zajedno prihvatili ovaj projekt'', kazala je Kleflin, ističući kako su uloge glumcima sjele kao dobro skrojena rukavica za ruku.

Kako kaže, predstava govori o tome kako živjeti i dostojno boraviti u doba elektroničkih komunikacija, Twittera, Facebooka, u doma Fast fooda i velike žurbe koja nas udaljuje od nas samih.

''Predstava nije kazališnii fast food, nego gurmanski užitak kojem treba pristupiti s mirom i strpljenjem. Naša predstava ima i kazališnu pauzu, koja je dio predstave gdje će publika moći sresti uživati u čašici pića, razgovarati o komadu i vrati se na drugi dio predstave'', dodaje Kleflin.

Velimir Pšeničnik Njirić izrazio je veliko zadovoljstvo ekipom s kojom je radio, pogotovo su ga se dojmili Tina i Ivan, te je uvjeren da gradom šeće još mnogo ovako mladih, pametnih i talentiranih osoba, koji zaslužuju da budu predstavljeni javnosti.

Mladi glumac Ivica Skoko izrazio je veliku zahvalnost timu glumaca i HNK Mostar.

''Rad je bio iscrpan ali i jako poticajan, naučio sam dosta toga. A o svojoj ulozi u predstavi mogu samo reći da glumim mladog glumca u usponu'', kaže Skoko.

''Mogu se samo pridružiti zahvalama i komplimentima kolegama. Ovu predstavu doživljavam kao mali jubilej jer sam ovdje bila angažirana prije nekih deset godina, tako da mi je jako emotivno sjeo povratak. Što se moje uloge tiče mogu reći da sam i ja glumica u usponu, ali i netko tko pere gotovo sve grijehe i mane drugih glumaca u tekstu, a sve ostalo ćete vidjeti na premijeri, a nadam se i na reprizama'' kazala je Laco.

Kopirati
Drag cursor here to close