Povodom Dana žena

Vaginini monolozi u Mostaru

Svi prihodi od prodaje ulaznica, donirat će se sigurnoj kući Udruženja Žena BiH Mostar.
Kultura / Kazalište | 27. 02. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa žena organizira 'Vaginine monologe', nagrađivanu predstavu temeljenu na knjizi američke aktivistice i spisateljice Eve Ensler.

Nakon 14 godina, mostarska publika ponovno ima priliku gledati monologe i to u dvije uzastopne izvedbe povodom međunarodnog Dana žena.

''Pozivamo Vas na izvedbu Vagininih monologa, u četvrtak, 7.3. od 20 sati u OKC 'Abrašević' i u petak, 8.3. od 19 sati u Mostarski Teatar Mladih. Odrastanje u ženskom tijelu, porođaj, seksualno nasilje, samo su neke od tema spomenutih u monolozima koji slave žensko tijelo, ali i ukazuju na ženske probleme, koji su često društveni tabu'', poručili su iz neformalne grupe žena.

Monolozi su inspirirani intervjuima s više od 200 žena diljem svijeta, uključujući i žrtve seksualnog nasilja u ratu u Bosni i Hercegovini.

Izvedba je dio Vday pokreta, koji je također prije dva tjedna obilježen One Billion Rising kampanjom i koji promovira obrazovanje o problemu nasilja nad ženama. Svi prihodi od prodaje ulaznica, donirat će se sigurnoj kući Udruženja Žena BiH Mostar.

Predložena minimalna cijena ulaznice je 5 KM, a moguće je podržati inicijativu s većom donacijom. Podržite predstavu, koju je New York Times nazvao najboljim komadom političkog teatra u desetljeću!

Kopirati
Drag cursor here to close