#OSTAJEMO DOMA

''Hotel Plaza'' u petak na online repertoaru NPM-a

Radnja predstave je smještena u u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi.
Kultura / Kazalište | 20. 04. 2020. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 24. travnja 2020 godine,od 20 sati na online repertoaru NPM-a je višestruko nagrađivana komedija ''Hotel Plaza'' nastala prema tekstu američkog dramatičara Neila Simona, a čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, koji igra u ovoj predstavi zajedno sa Jasnom Žalicom, i članovima ansambla Narodnog pozorišta Mostar.

Predstava je premijerno odigrana 25. ožujka 2016 godine.

Radnja predstave je smještena u u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi.

Predstava o ljubavi, snovima, braku, usamljenosti, otuđenosti, sreći, ostvarenim i neostvarenim željama, a sve to na duhovit i uzbudljiv način. Priča u kojoj se svi možemo prepoznati i koja navodi na razmišljanje. Da li smo ostvarili i postigli sve što smo željeli u svom životu? Jesmo li pronašli srodnu dušu? Da li je to istinska i prava ljubav? Jesmo li sretni? 

Glumačku postavu čine: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić,Ajla Hamzić i Saša Oručević. Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave ''Hotel Plaza'' bit će podijeljeni i na Facebook i na Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close