eMTeeM

U petak svečanost povodom uspjeha na Festivalu dječjeg teatra BiH

Najmlađi eMTeeM-ovci podarit će publici izvedbu predstave ''Sjetva'' koja je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea.
Kultura / Kazalište | 26. 05. 2022. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 27. svibnja u eMTeeM-u, na Memorijalnoj sceni 2532, sa početkom u 19,00 sati bit će svečano.

Dječji dramski studio Mostarskog teatra mladih predstavit će se publici nakon trijumfalnog sudjelovanja na 23. Festivalu dječjeg teatra Bosne i Hercegovine u Gračanici. Najmlađi eMTeeM-ovci podarit će publici izvedbu predstave ''Sjetva'' koja je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea.

Autorica i redateljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Foto: PR / U petak svečanost povodom uspjeha na Festivalu dječjeg teatra BiH

Bit će to treća izvedba predstave koja je na spomenutom festivalu dobila Nagradu za predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija. Zanimljivo je da je i dječji žiri publike predstavu ''Sjetva'' proglasio najboljom predstavom Festivala.

Uz to stručni žiri dodijelio je Emini Kovačević Nagradu za umjetničko-pedagoško vodstvo.

Sutrašnja izvedba, na koju je ulaz slobodan, je prilika da zajedno čestitamo mladim glumcima na ovom velikom uspjehu i istovremeno ih potaknemo na nove stvaralačke izazove.

Kopirati
Drag cursor here to close