Osvojite ulaznice

U petak biramo u NPM-u: Na repertoaru komedija 'Odumiranje međeda'

Kultura / Kazalište | 01. 03. 2017. u 11:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 3. 3. u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar bit će izvedena najnovija predstava iz produkcije NPM-a: 'Odumiranje međeda' po tekstu Branka Ćopića i u režiji Emira Kapetanovića – atraktivna, scenski i tematski zanimljiva, komedija koja propituje. U Mostaru nema izbora, a vi biste da vas se pita; i vi biste birali? Narodno pozorište Mostar daje vam izbor. Ovo je predstava čiji kraj bira publika!

 

Bljesak.info i Narodno pozorište vas nagrađuju s 2X2 ulaznice. Na e-mail [email protected] pošaljite vaše podatke i kontakt broj, s naznakom 'Odumiranje međeda'.

Ćopićev tekst, iako pisan 1958. godine, i danas je itekako aktualan – govori o tome je li demokracija kakvu danas živimo samo puka obmana ili nam stvarno daje slobodu i mogućnost izbora. 'Odumiranje međeda' je interaktivna predstava u kojoj publika nazoči jednom fiktivnom predizbornom skupu i gdje publika odlučuje kako će predstava završiti, odnosno kako će završiti naše društvo.

Dođite u Narodno pozorište i birajte!

Igraju: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Vedran Vilogorac i Emir Sejfić. Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Dženan Medanović, scenografiju i kostime Lana Lončarević, glazbu Nedim Ćišić i Darko Majersky, a koreografiju Plesni studio Mo-Stars, Mostar.

''(...) Postavka Ćopićeve drame, u čitanju mladog redatelja Emira Kapetanovića, je tihi poziv da se zamislimo nad 'svojom naivnošću' i razmislimo možemo li tu 'naivnost' prenijeti na svoju djecu tako što se ne protivimo, nego i njih učimo da žive 'naivno'. Ili ćemo ih pak pustiti da budu malo 'bezobraznija' (u pozitivnom smislu riječi) i zauzmu se za svoje živote, a to zauzimanje je izgleda danas postalo 'bezobrazluk' (u pravom smislu te riječi) . A zašto predstava o izborima u gradu gdje izbora već godinama nema? Upravo zbog toga. Nema boljeg grada od Mostara za propitivanje da li i kad imamo mogućnost izbora, mi stvarno biramo''.

Cijena karte: 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike: 3,50 KM.

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close