Bugojno

TIFBU, festival koji grije dlanove i duše teatarskih zaljubljenika

U Bugojnu, polako, ali sigurno, tromjesečni kazališni festival TIFBU grije dlanove i duše teatarskih zaljubljenika.
Kultura / Kazalište | 10. 12. 2019. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bugojnu, polako, ali sigurno, tromjesečni kazališni festival TIFBU grije dlanove i duše teatarskih zaljubljenika.

Odličnu najavu zanimljivog prosinca napravio je mladi glumac Milan Dimić sa igrom jednog glumca IMA NEKA TAJNA VEZA  o pjesniku, Dušku Trifunoviću koja je izvedena u Maloj toploj dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu 28. studenog.

U nastavku festivala TIFBU se priključio kampanji ''16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja'', i kroz performansu u izvedbi Dječjeg pozorišta ''Eko Art'' i Teatra FEDRA Bugojno OČI ŠIROM ZATVORENE, u kojem su 7. prosinca, pred punom dvoranom, čitane potresne, ali nažalost, istinite priče žrtava nasilja, a sve zato jer znamo da je važno da se istina širi i jer smo TIFBUtastični.

A onda je 8. prosinca kazalište GRUPA Zagreb pozdravilo divnu TIFBU publiku i bravurozni Dražen Šivak (u glazbenoj pratnji Igora Dorotića) je izveo MISTERO BUFFO, pravi teatarski misterij.

Nesvakidašnji teatarski čin u režiji Lee Delong, a po djelu i iz života velikog Darija Foa je zakucao TIFBU publiku koja je predstavu ocijenila sa odličnom prosječnom ocjenom 4,78 od mogućih 5.

U nastavku prosinca na TIFBUu već ovog vikenda gledat ćemo komediju DVA I PO MEĐEDA nastalu u koprodukciji DIS Pozorišta mladih Banja Luka i Mostarskog Teatra Mladih, a 21. prosinca na TIFBU scenu stiže velika Isadora Duncan i to u prekrasnoj predstavi Kristine Šikanić JA, ISADORA.

Nakon velike balerine u Maloj dvorani KSCa tijekom prazničnih dana Dječja scena Teatra FEDRA Bugojno će izvoditi NOVOGODIŠNJU AVANTURU igrokaz na kojem ovih dana vrijedno radi trupa od dvadesetak mališana...

Organizator i realizator TIFBUa 2019 Teatar FEDRA Bugojno, u partnerstvu sa JU Kulturno sportski centar Bugojno, se zahvaljuje publici na posjeti i za vjernu TIFBU publiku najavljuje i bogat i sadržajan teatarski siječanj uz poruku da Budu TIFBUtastični, samo BUDITE...

Kopirati
Drag cursor here to close