HKUD ''Didak''

''Smak svita'' u Mostaru

Premijera predstave ''Smak svita'' održat će se 18. listopada s početkom u 20.00 sati u mostarskoj Kosači
Kultura / Kazalište | 04. 10. 2017. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dramska sekcija HKUD ''Didak'' iz župe Gradnići priprema skoru premijeru predstave "Smak svita" i to u sklopu 14. po redu manifestacije ''Didakovi dani''.

HKUD ''Didak'' u suradnji sa župnim uredom Gradnići kroz sve ove godine osvjetljava i oživljava lik fra Didaka Buntića koji je Hercegovinu spasio točno prije 100 godina od sigurne smrti zbog gladi koja je tada vladala.

2017. godina je posebno obilježena svečanim akademijama u Zagrebu i Mostaru , veoma snažno podržana i prepoznata od strane državnih vlasti Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

''Čast nam je Što se i ove godine predstavljamo s bogatim kulturnim programom i to od 18. do 22. listopada u župi Gradnići. Predstava "Smak svita "je treća izvedba koju izvodi naša amaterska glumačka sekcija. Nakon vrlo uspješnih predstava "U godinama gladi" i "Učiteljice" koje su osvojile srca publike u državi i izvan nje te festivalskih nagrada sada slijedi još jedna priča čiji je autor prof. dramaturg Dragan Komadina u režiji glumca HNK Roberta Pehara'', navode organizatori.

Premijera predstave je 18. listopada 2017. godine u 20.00 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close