Bogat program

Sidran, Goran Milić, Kenović, Rondić, Đođić, Divanhana... sutra u NPM-u, ulaz besplatan

“Čuvarkuća” u NPM-u, petak, 17.11. u 18 sati, ulaz besplatan!
Kultura / Kazalište | 16. 11. 2017. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako nećete da provedete još jednu običnu večer, uz televizor, i da vam prst ne utrne na daljinskom, da vas oči ne zabole za kompjuterom a glava od viška vijesti, dođite u petak u 18 sati u Narodno pozorište Mostar. Rijetko gdje ćete sresti takvu ekipu: Abdulah Sidran, Goran Milić, Ademir Kenović, Divanhana, Adnan Rondić. Sve je besplatno, svi su dobrodošli, priopćeno je. 

“Obećavam, neće biti dosadno, bit će lijepo i neće ostati neupamćeno. Mi samo želimo sresti ljude i donijeti im lijepu riječ, emociju i dobrotu'', kaže Tarik Đođić, autor knjige “Čuvarkuća” koja će kroz performans biti predstavljena u NPM-u, uz besplatan ulaz!

Promocija ''Čuvarkuće'' širom BiH postala je svojevrsni pokret – objavljeno je i četvrto izdanje knjige, do sada prodano oko 4000 primjeraka, a sve u humanitarne svrhe.

Knjiga Tarika Đođića je knjiga o stvarnim ljudima – u njoj su priče o dobrim ljudima. Da promocija u NPM-u neće biti obična govori i podatak kako je knjiga nastala: Tarik Đođić je rođen 1966. godine u Prnjavoru, bosanskom gradiću poznatom kao Mala Europa zbog velikog broja različitih nacionalnih skupina koje su u njemu živjele. Godine 1986. došao na studij Prava u Sarajevo, gdje i danas živi.

Godine 2011. otvorio Facebook profil, lajkao tvrtku u kojoj radi i koju voli pa momentalno zamrznuo virtualne aktivnosti. Godine 2015. razbio nos na godišnjem odmoru, spuštajući se niz tobogan. Ozljeda je iziskivala mirovanje, a mirovanje želju za pisanjem. Reaktivirao Facebook profil i počeo objavljivati priče, pričice, note i crtice o dobrim ljudima, koje je cijeli život tražio i pažljivo slušao. Godine 2016. uz podršku prijatelja i čitalaca, i kad je vidio šta se sve objavljuje kao knjiga, odlučio priče uknjižiti...

U subotu, 18.11. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na repertoaru je predstava “Ćelava pjevačica” Eugènea Ionesca u režiji Lajle Kaikčija, u sklopu europske manifestacije Noć teatra - Noć teatra Bosne i Hercegovine. Ulaz je besplatan, a ulaznice možete preuzeti na blagajni NPM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close