Busovača

'Sedam Snjeguljica i patuljak' oduševili publiku

Predstava "Sedam Snjeguljica i patuljak" potvrdila je sjajnu izvedbu mladih kazalištaraca iz Busovače
Kultura / Kazalište | 11. 12. 2021. u 11:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Sedam Snjeguljica i patuljak" potvrdila je sjajnu izvedbu mladih kazalištaraca iz Busovače, za koju su u punoj kino dvorani "Theatre" nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Mlade glumce dolaskom su podržali roditelji, rodbina, prijatelji, ali i gledatelji iz okolnih gradova – Viteza, Zenice i Travnika.

"Sedam Snjeguljica i patuljak" nova je predstava mlade kazališne skupine iz Busovače, koja je nastala kao plod partnerstva i suradnje Udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez.

"Možete li zamisliti sedam razmaženih Snjeguljica i jednog patuljka koji kuha, čisti i ugađa im svakodnevno?! Tako pisac napisa bajku i napravi veliku hajku u kojoj je glavna žrtva patuljak Mrvuljak. Hoće li se Mrvuljak izboriti za razmaženim Snjeguljicama? Hoće li pisac promijeniti radnju i smanjiti muke Mrvuljku? Otkrijte na nekoj od narednih izvedbi uživajući u igri mladih kazalištaraca.", pozvali su partneri UZOR i GKM Vitez.

U predstavi igraju: Dunja Milinović, Mia Vujica, Ajna Kurtodža, Iva Subašić, Katarina Laštro, Daria Znahor, Nika Franc i Petra Golub.

Autor teksta je Tode Nikoletić, a režiju potpisuje Marko Mirković. Izvršni producenti predstave su Dario Plavčić i Ivan Sajević, dok je grafičku pripremu uradio Borislav Sučić.

Za kraj godine – tri predstave mladih kazalištaraca

"Protekli tjedan izveli smo našu predstavu 'Tartuffe' i od srca nasmijali publiku. Ovaj tjedan maestralna je bile predstava Snjeguljice i patuljak, a za duću srijedu, 15. prosinca, premijera je naša nove predstave 'Začarana princeza'. Ovim igranjima bit će zaključena još jedna uspješna godina za našu kazališnu obitelj.

Sve predstave u prosincu su humanitarnog karaktera, s obzirom na to da smo odlučili prihod od ulaznica darovati onima kojima je potrebna ljudska ruka i suosjećanje", poručili su iz Udruge UZOR.

Kopirati
Drag cursor here to close