Gostovanje

'San o slobodi' u Stocu

Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tijekom Drugog svjetskog rata pisali svojim obiteljima.
Kultura / Kazalište | 21. 10. 2021. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih sutra, u petak, 22. listopada, gostuje u Stocu, gdje će u okviru obilježavanja dana oslobođenja Stoca u Drugom svjetskom ratu odigrati predstavu "San o slobodi".

''Predstava se igra u Šarića kući sa početkom u 19,30 sati. Radi se o predstavi nastaloj na bazi pisama antifašista, koja su iz logora i tamnica smrti tijekom Drugog svjetskog rata pisali svojim obiteljima.

Bolno je to svjedočanstvo o žrtvovanju za slobodu, o ljubavi, patnji, ali prije svega o neizmjernom moralu i odanosti ideji slobode. Istovremeno predstava propituje odnos današnjih mladih generacija prema antifašističkom naslijeđu, ali i otvara pitanja spremnosti za borbe i ideale slobode danas'', poručili su iz ove kuće.

Predstava je autorski projekat Seada Đulića, a u njoj igraju Sara Kljajić, Ali Kamer Aksoy, Haris, Dino Gluhović, Haris Pašić, Emana Tabaković i Teo Sandžaktar. Ovo će biti 49. izvedba ove predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close