Međunarodna nagrada

Raspisan natječaj za nagradu ''Grozdanin kikot''

Nagradu ''Grozdanin kikot'' dodjeljuje Centar za dramski odgoj na osnovu odluke peteročlanog međunarodnog žirija.
Kultura / Kazalište | 24. 01. 2022. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raspisan natječaj za Međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot".

Umjetnički savjet Mostarskog teatra mladih, na sjednici održanoj 15. 12. 1996. godine u Mostaru, donio je odluku o ustanovljenju nagrade ''Grozdanin kikot'', kao međunarodnog priznanja pojedincima za doprinos razvoju dramskog odgoja.

Formiranjem Centra za dramski odgoj, 27. ožujka 1997. godine, postignut je dogovor između Umjetničkog savjeta Mostarskog teatra mladih i Predsjedništva Centra za dramski odgoj o prenošenju ovih aktivnosti sa eMTeeM-a na CDO.

Nagradu ''Grozdanin kikot'' dodjeljuje Centar za dramski odgoj na osnovu odluke peteročlanog međunarodnog žirija koji imenuje Upravni odbor Centra za dramski odgoj.

Nagrada se, u pravilu, uručuje na svečanosti 24. veljače, na godišnjicu osnivanja Mostarskog teatra mladih.

Svake godine mogu se dodijeliti do četiri pojedinačne nagrade ''Grozdanin kikot'', o čemu odlučuje žiri. Svake godine može se dodijeliti i jedna specijalna Nagrada pojedincima ili institucijama koji su stvaranjem uvjeta pomogli razvoj i unapređenje dramskog odgoja, o čemu odlučuje žiri.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima koji su dali značajan doprinos razvoju dramskog odgoja u Mostaru, Bosni i Hercegovini, ali i u svijetu.

Nagrada se sastoji od plakete čiji je autor akademski slikar Jusuf Nikšić.

Specijalna nagrada može se dodijeliti i organizacijama, institucijama, festivalima, organima vlasti.

Svečanost dodjele Nagrade ''Grozdanin kikot'' osmislit će Upravni odbor  Centra za dramski odgoj u suradnji sa žirijem za dodjelu Nagrade;

Pozivanje nagrađenih, te ostalih gostiju i marketinško - propagandnu aktivnost u vezi sa dodjelom Nagrade obavit će Stručna služba Centra za dramski odgoj.

Dodjela nagrada ove godine bit će upriličena 27. ožujka na svečanosti u povodu 25 godina od osnivanja Centra za dramski odgoj.

Kopirati
Drag cursor here to close