NP Mostar

Prva repriza predstave „Psi(hopate“)

Psi(hopate) je farsa o običnom, ali i neobično moralnom čovjeku, koji se kroz jedan dan suočava sa psima i psihopatama, u skučenosti svijeta oblikovanog cirkusantskim u(ne)ređenjem društva.
Kultura / Kazalište | 12. 06. 2023. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva repriza predstave „Psi(hopate)“ autorice Eve Kamčevske, u režiji Zorana Rakočevića, koja je osvojila srca publike svojom premijernom izvedbom na nedavno završenom Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ na rasporedu Narodnog pozorišta Mostar je u petak, 16.06., sa početkom u 20 sati.

Psi(hopate) je farsa o običnom, ali i neobično moralnom čovjeku, koji se kroz jedan dan suočava sa psima i psihopatama, u skučenosti svijeta oblikovanog cirkusantskim u(ne)ređenjem društva. Glavni junak Goce, kojeg igra prvak drame NPM Saša Oručević, prolazi kroz kafkijansku metamorfozu sa primjesama Harmsom inspirisanog apsurda i simbolizma.

Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Ajla Hamzić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Emir Spahić, Emir Sejfić, Ali Kamer Aksoj k.g. i Lejla Pajić k.g.
Scenografiju i kostimografiju potpisuje Armin Ćosić, a kompozitor glazbe je Atilla Aksoj.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close