Idejni projekt

Promocija zgrade eMTeeM-a

Idejni projekt Mostarskog teatra mladih zamisao je studentica treće godine Studija Dizajn interijera na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, kao i predmetne profesorice.
Kultura / Kazalište | 29. 08. 2022. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 47. Mostarskog teatarskog festivala - Festivala autorske poetike u utorak, 30. kolovoza na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 11:00 sati bit će predstavljen idejni projekt zgrade Mostarskog teatra mladih.

Idejni projekt Mostarskog teatra mladih zamisao je studentica treće godine Studija Dizajn interijera na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, kao i predmetne profesorice. Na predmetu Projektiranje IV studenti su imali priliku obrađivati javne zgrade, sa fokusom na objekte kulture, zbog čega su došli na ideju da se pozabave problemom Mostarskog teatra mladih.

Foto: PR / Idejni projekt zgrade eMTeeM-a

Uz pomoć profesorice Senade Demirović Habibija, uspjeli su predstaviti svoju ideju. Tri mlade i ambiciozne studentice, Adna Zlomušica, Nađa Teletović i Erna Vule predstavile su idejni projekt novog objekta Mostarskog teatra mladih, kakav grad na Neretvi, zajedno sa mladim Mostarcima i zaslužuje.

Želja je eMTeeM-a da ovaj projekt krene u realizaciju do pedesetogodišnjice ovog kolektiva.

Kopirati
Drag cursor here to close