Youth Bridge Global

Prijavite se na audiciju: Romeo i Julija opet spajaju Mostar

Kultura / Kazalište | 14. 06. 2016. u 10:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ove će godine mladi Mostarci i Mostarke imati priliku sudjelovati u Shakespeareovoj predstavi 'Romeo i Julija', provesti ljeto educirajući i zabavljajući se. Po deseti, jubilarni put u Mostar će doći američki profesor Andrew Garrod, koji će sa svojim timom teatarskih stručnjaka, okupljenih pod okriljem organizacije Youth Bridge Global, kulturno obogatiti i ovo ljeto.

Audicije za predstavu bit će održane u prostorijama OKC Abrašević (Ulica Alekse Šantića 25) u subotu, 18. lipnja, u terminu od 10:00 do 16:00 i u nedjelju 19. lipnja, u terminima od 10:00 do 16:30, te će biti otvorene za sve srednjoškolce i studente.

''Za sudjelovanje na predstavi nije potrebno prethodno glumačko iskustvo, a ni poznavanje engleskog jezika'', poručili su iz organizacijskiog tima, i također, dodali kako su na audiciju pozvani svi koji su zainteresirani, ne samo za glumu, nego i za ples, sviranje, šivanje kostima, i slično. Ovo je odlična prilika za sve mlade kako bi ispunili svoje ljeto na kreativan i pozitivan način, a uz to i naučili nešto, proširili vidike i proputovali s obzirom da svake godine predstava ima i svoju tureju po BiH, Hratskoj i Crnoj Gori.

Budući da Garrodov tim okuplja profesionalce profilirane za različite oblasti usko vezane za teatar, svi će zainteresirani moći mnogo toga naučiti o glumi, režiji, scenografiji, glazbi, i drugim aspektima teatarske prakse.

Dodatne informacije potražite na fb stranici Youth Bridge Global Mostar  ili fb eventu.

Profesor Garrod je do sada u Mostaru održao pet predstava: Romeo i Julija (2006.), San Ivanjske noći (2008.), Mnogo vike ni za što (2009.), Oluja (2011.) i Kako vam drago (2012.)., Na tri kralja(2014.).Navedene su se predstave izvodile u Mostaru, Srebrenici, Banjoj Luci, Sarajevu, Stocu, Jajcu, Trebinju, Nikšiću i Trogiru.

Kopirati
Drag cursor here to close