Put putuje

"Presuda: Tiha likvidacija" pred Mostarcima uoči festivala

Predstava Mostarskog teatra mladih "Presuda: Tiha likvidacija" uvrštena je u program 50. Eks teatar festa koji se pod motom "Biti ili ne biti čovek" održava u Pančevu
Kultura / Kazalište | 07. 06. 2022. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred odlazak na festival na Memorijalnoj sceni 2532 u srijedu 8. juna 2022. godine sa početkom u 20:00 sati bit će izvedena 207. repriza predstave "Presuda: Tiha likvidacija".

Predstava Mostarskog teatra mladih "Presuda: Tiha likvidacija" uvrštena je u program 50. Eks teatar festa koji se pod motom "Biti ili ne biti čovek održava u Pančevu, Srbija, od 8. lipnja 12. srpnja 2022. godine.

Na festivalu će bi ti izvedeno 20 izabranih predstava. "Presuda: Tiha likvidacija" na repertoaru je u subotu 11. lipnja s početkom u 21:00 sati. Predstava se igra u Domu omladine u Pančevu. Predstava je autorski projekat Seada Đulića i do sada je izvedena 206 puta te sudjelovala na više značajnih festivala i dobila reprezentativna priznanja za svoj umjetnički rezultat.

Eks teatar fest je festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažiranog kazališnog izraza, s tradicijom dugom pola vijeka.

Festival prati suvremenu, prije svega domaću pozorišnu produkciju i iz nje izdvaja radove koji se odlikuju autentičnošću, umjetničkim integritetom i kvalitetom. Festival je tematskog karaktera, što znači da prepoznaje aktualna kazališna i društvena pitanja svog vremena i kulturnog trenutka i bira predstave predstave koje se njime bave. Na taj način, Festival vrši važnu kulturološku funkciju, da artikulira suvremenu kazališnu produkciju prema njenom tematskom i izražajnom usmjerenju i aktualnim izborom doprinosi aktivnom društvenom dijalogu u stručnoj i široj javnosti.

Predstava se na festivalu igra 11. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close