Pančevo

"Presuda..." na 50. Eks teatar festu

Na festivalu će bi ti izvedeno 20 odabranih predstava.
Kultura / Kazalište | 30. 05. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava Mostarskog teatra mladih "Presuda: Tiha likvidacija" uvrštena je u program 50. Eks teatar festa koji se pod motom ''Biti ili ne biti čovek'' održava u Pančevu, Srbija, od 8. do 12. lipnja 2022. godine.

Na festivalu će bi ti izvedeno 20 odabranih predstava. "Presuda: Tiha likvidacija" na repertoaru je u subotu 11. lipnja sa početkom u 21:00 sati.

Predstava se igra u Domu omladine u Pančevu. Predstava je autorski projekt Seada Đulića i do sada je izvedena 204 puta, te sudjelovala na više značajnih festivala i dobila reprezentativna priznanja za svoj umjetnički rezultat.

Eks teatar fest je festival eksperimentalnog, alternativnog, niskobudžetnog i angažiranog kazališnog izraza, sa tradicijom dugom pola vijeka. Festival prati suvremenu, prije svega domaću kazališnu produkciju i iz nje izdvaja radove koji se odlikuju autentičnošću, umjetničkim integritetom i kvalitetom.

Festival je tematskog karaktera, što znači da prepoznaje aktualna kazališna i društvena pitanja svog vremena i kulturnog trenutka, i bira predstave koje se njime bave. Na taj način, Festival vrši važnu kulturološku funkciju, da artikulira suvremenu kazališnu produkciju prema njenom tematskom i izražajnom usmjerenju i, aktuelnom selekcijom, doprinosi aktivnom društvenom dijalogu u stručnoj i široj javnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close