Bravo!

Održana premijera mjuzikla Aladdin: Mališani oživjeli kulturni život Tomislavgrada

U mjuziklu nastupa ukupno 30 djece u dobi od 5 do 15 godina.
Kultura / Kazalište | 14. 02. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tomislavcity / Premijera mjuzikla Aladdin

Održana je premijera mjuzikla Aladdin koju su u samo mjesec dana pripremili polaznici Škole mjuzikla i glume Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad.

Ovo je šesta po redu predstava ove Škole i sudeći po odazivu i dojmovima, uspjeh je postignut kao i prethodnim.

Ova djeca su uložila svoje vrijeme, volju i želju kako bi oživjeli kulturni život Tomislavgrada u ovom teškom i dosadnom periodu zatvorenosti i pandemije.

Foto: Tomislavcity / Premijera mjuzikla Aladdin

Scenarij je utemeljen na priči iz 1001 noći o Aladdinu i njegovoj svjetiljci, ali bitno je naglasiti kako to nije to onaj tipični Aladdin iz Disneyevog crtića nego je prilagođen kako bi ocrtavao društveno-političku scenu naroda u Bosni i Hercegovini. Zato se nemojte čudno da se među bogatom scenografijom mogu uočiti predmeti ili pomagala svojstvena današnjem vremenu.

Naravno, kakva bi to priča bila da nije protkana ljubavnim intrigama i borbom dobra i zla. Dobro predstavlja siromašni mladić Aladdin koji se zaljubljuje u sultanovu kćer Jasminu, a zlo utjelovljuje lik čarobnjaka Abdulabanazara Iznoguda koji pokušava spriječiti njihovu ljubav i oteti Jasminu kako bi je odveo na kraj svijeta.

Foto: Tomislavcity / Premijera mjuzikla Aladdin

Fascinacija dalekim, mističnim Orijentom uvijek je zanimljiva, a činjenica da negdje postoji neki predmet, lampa i duh koji ispunjava želje, sasvim je dovoljna da možemo reći da i djeca i odrasli gaje znatiželju i simpatije prema bajci o Aladdinu.

Tako dolazimo i do poruke predstave:, “Sve prave, istinske vrijednosti koje znače sreću u životu, nemaju veze s materijalnim dobrima i novcem.”

Foto: Tomislavcity / Premijera mjuzikla Aladdin

Najteže je osloniti se na samoga sebe, a upravo to smo htjeli istaknuti i približiti djeci. Svima nam je potrebna pomoć u životu i ona je dakako dobro došla, ali jedino sami sebe nikada ne smijemo iznevjeriti. Moramo znati kakva je naša vlastita snaga i moć, a tada, kada to spoznamo, nećemo posezati za ‘svjetiljkama’ jer najveća sreća je u životu postići nešto sa svojim radom, trudom i talentom.

U mjuziklu nastupa ukupno 30 djece u dobi od 5 do 15 godina.

Nadamo se da je ova naša verzija Aladdina bila jednako zanimljiva i poučna te da ćete se i sutra zabaviti uz naše glumce, plesače i pjevače, poručili su organizatori.

Foto: Tomislavcity / Premijera mjuzikla Aladdin
Kopirati
Drag cursor here to close