Memorijalna scena

Predstavom 'Game' započeo festival Mostarskog teatra mladih 2020.

Potom je po prvi put, iako još u procesu, odigrana predstava "GAME" inspirirana bolnim migrantskim pričama.
Kultura / Kazalište | 29. 08. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usprkos svim epidemiološkim mjerama i smanjenju broja gledatelja u petak je na Memorijalnoj sceni 2532 Mostarskog teatra mladih, bilo svečano i uzbudljivo, priopćili su u subotu iz Teatra.

Mladi glumci eMTeeM-a Sarah Sarić i Faris Količić, dobitnici godišnje nagrade "Toni Pehar" za najbolja glumačka ostvarenja u 2019. godini u repertoaru Mostarskog teatra mladih obratili su se publici i svečano otvorili festival.

Potom je po prvi put, iako još u procesu, odigrana predstava "GAME" inspirirana bolnim migrantskim pričama.

Predstava nastaje u okviru projekta IMPACT – Uključivanje je važno! Korištenjem scenskih umjetnosti do kohezije i tolerancije koji je sufinanciran od Europske komisije kroz program Erasmus Plus, KA 2 Strateška partnerstva u području mladih / inovacija. Implementirajuća organizacija u BiH je Agencija lokalne demokratije Mostar. Nositelj projekta je VidensCenter for Integration – VIFIN (Vejle / Denmark).

U subotu, 29. kolovoza, drugog festivalskog dana na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20.30 sati predstavit će nam se DIS - Pozorište mladih Banja Luka sa predstavom „Tajna tišine“. Predstava se oslanja na mitologiju i mitska vodena bića, a režirao ju je Novica Bogdanović.

U subotnjem Online programu predstavit će nam se Teatar Levo AKUD “Ivo Lola Ribar” Beograd sa predstavom po tekstu Federiko Garsije Lorke „Dom Bernarde Albe“ po konceptu Anike Lehki, priopćeno je iz MTM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close