Spuštanje zavjese

'Trg ratnika' za kraj kazališne sezone u NPM-u

Ovom predstavom NPM spušta zavjesu na izuzetno uspješnu sezonu 2018/2019.
Kultura / Kazalište | 01. 07. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2019“, u petak, 5. srpnja u 20 sati, publika će u Narodnom pozorištu Mostar imati priliku pogledati nagrađivanu predstavu "Trg Ratnika" Nicka Wooda, a u režiji Dine Mustafića. Ovom predstavom NPM spušta zavjesu na izuzetno uspješnu sezonu 2018/2019.

Predstava „Trg ratnika“ intimna je drama o ratnom stradanju ispričana je kroz vizuru dvoje djece, ujedno i naratora koje igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

U drami Trg ratnika, Nick Wood nam, umjesto 'skice rata', nudi nevjerovatno precizan portret žrtava. Tjera nas da ismijemo svoje vlastitio (ne)znanje, da iznova provjerimo onu često korištenu, a rijetko provjeravanu definiciju, - 'Rat je sukob dvije ili više zaraćenih strana'. Woodovi likovi/naratori su djeca i u tu naivnu definiciju nikako se ne uklapaju. Oni su žrtve, a njihovo stradanje je 'proces', a ne tek nesretan i prolazan trenutak.

''Predstava Trg ratnika nije samo potrebna u ovom momentu zbog aktualne izbjegličke krize, već zbog globalne krize ljudskosti u koju smo zapeli“, izjavljuje glumica Belma Lizde Kurt.

''Ova predstava je važna da se igra, jer vraća vjeru u profesionalnu teatarsku etiku, koja glumcu omogućava da se izrazi u minimalističkoj teatarskoj okolini“, poručuje glumac Mario Drmać.

 

Ulaznice

Ulaz na predstavu je slobodan, ali broj mjesta je ograničen. Ulaznice se mogu preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close