Program

Pozorište lutaka Mostar u punom pogonu

Ova višestruko nagrađivana predstava, nastala prema tekstu ruskog književnika Evgenija Švarca, obišla je mnoge scene i viđena je na mnogim festivalima lutkarstva.
Kultura / Kazalište | 09. 09. 2021. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 12. rujna, s početkom u 11:00 sati, predstavom 'Bajka o izgubljenom vremenu' u režiji Tamare Kučinović, Pozorište lutaka u Mostaru otvara novu sezonu.

Ova višestruko nagrađivana predstava, nastala prema tekstu ruskog književnika Evgenija Švarca, obišla je mnoge scene i viđena je na mnogim festivalima lutkarstva. Ovoga puta bit će izvedena, u redovnom terminu, za djecu Mostara, a, istovremeno, i u okviru 46. festivala autorske poetike.

Osim toga, 'Bajka o izgubljenom vremenu' već za koji dan će sudjelovati na Bijenalu lutkarstva u Bugojnu, tradicionalnom mjestu susreta lutkara sa prostora bivše Jugoslavije. Odmah poslije toga, ova predstava putuje i u Zagreb, jer je uvrštena u sčužbenu natjecateljsku konkurenciju PIF-a, jednog od najznačajnih europskih lutkarskih festivala.

Istovremeno, još tri predstave Pozorišta lutaka spremaju se na put. 'Dječak koji je sanjao more', prema tekstu Selme Parisi i u režiji Zijaha Sokolovića, sudjeluje na Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta 'LUT fest', koji se održava u Istočnom Sarajevu, a predstava 'O nježnosti', prema ideji i u režiji proslavljene svjetske lutkarke Ines Pašić, pozvana je na festival MES u Sarajevu, već početkom narednog mjeseca. 'Mačak u čizmama' u režiji Elzbiete Eysimont, sprema se na put u Novi Sad na Festival bajke.

Pored svih ovih ugodnih obaveza, Pozorište lutaka u Mostaru dovršava pripreme za svoj prvi FLUM, Festival lutkarske umjetnosti, Mostar 2021.

Ovu međunarodnu manifestaciju Pozorište lutaka organizira prvi put, a u želji da svoj djeci Mostara i svim ljubiteljima lutkarske umjetnosti priušti pravi kazališni praznik.

Festival će biti svečano otvoren u nedjelju 26. rujna u 18:00 sati, a zatvaranje je 30. rujna u 14:00 sati.

U okviru natjecateljskog programa natjecat će se osam predstava iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Uz to, bit će organizirani i brojni prateći programi, izložbe slika, promocije knjiga i koncerti. Bit će to dani prave svečanosti za djecu i sve one koji vole lutkarstvo.

Karte

Karte za predstavu po cijeni od 5 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave, a mogu se rezervirati na broj telefona 036/552-625 ili na www.plm.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close