Međunarodni festival

Pozorište lutaka Mostar rame uz rame s najboljim profesionalnim lutkarskim kućama

Kultura / Kazalište | 03. 09. 2012. u 08:34 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozorište lutaka Mostar novu sezonu počinje sudjelovanjem na velikom međunarodnom lutkarskom festivalu koji će se održati od 3. do 8. rujna u bugarskom gradu Plovdivu. Ovim značajnim festivalom, koji se održava po dvadeseti put, Lutkarsko pozorište Plovdiv slavi 65 godina postojanja i rada.

U iznimno bogatom programu nastupit će 37 predstava iz 13 zemalja Europe, Azije i Južne Amerike, te sva značajnija bugarska kazališta lutaka. S prostora bivše Jugoslavije čast da sudjeluju na ovom Festivalu dobili su samo Mini teatar iz Ljubljane i Pozorište lutaka Mostar. Proći strog izbor nije bilo nimalo jednostavno. Mostarski lutkari izabrani su u konkurenciji od preko stotinu profesionalnih lutkarskih kuća iz cijeloga svijeta.

Na ovom Festivalu Pozorište lutaka Mostar, koje ove godine slavi 60. rođendan, sudjelovat će sa svojom višestruko nagrađivanom predstavom „Želim biti normalan“ Teodore Popove u režiji Todora Valova. U predstavi igraju Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo i Serđo Radoš.

Pozorište lutaka Mostar na ovaj način nastavlja niz svojih uspjeha i iznova dokazuje visoku kvalitetu svoga rada. Tako se ova kazališna kuća, na najbolji način, suprotstavlja letargiji, beznađu i nebrizi koje prijete kulturnim institucijama ove zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close