Ansambl Mostarskog teatra mladih

Posadili i maslinu: Mostarci za konjičke mališane izveli predstavu

Radi se o predstavi koja na ironičan način govori o društvenoj zbilji, ali i diže glas mladih protiv stanja u koje su dovedeni.
Kultura / Kazalište | 02. 06. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Mostarskog teatra mladih, nastavljajući svoju misiju igranja svake godine 100 predstava u mjestima i sredinama Bosne i Hercegovine u kojima ranije nije bio, u Osnovnoj školi Seonica u općini Konjic izveo 99. reprizu predstave "Maslinova grana".

Foto: MTM / Učenici su zadovoljni predstavom

Radi se o predstavi koja na ironičan način govori o društvenoj zbilji, ali i diže glas mladih protiv stanja u koje su dovedeni.

Mladi progovarajući predstavom govore i rješenja i svoje želje.

Predstavu je režirala Amra Prutina, a u njoj su igrali Miran Bečević, Faris Količić, Amila Zulović, Ali Kamer Aksoy, Ajla Hodžić, Sajra Pervan, Adis Sandžaktar i Sabahudin Balavac. Topao prijem učenika i njihovih nastavnika i želja da se češće događaju ovakve aktivnosti, priopćeno je.

Nakon predstave, kako je to običaj, u dvorištu škole posađeno je i drvo masline, da trajno svjedoči o sijanju mira širom Bosne i Hercegovine. Bio je to ugodan i nadasve koristan posjet ovoj školi što ga je dogovorila i organizirala podpredsjednica Skupštine HNŽ Vesna Saradžić.

Foto: MTM / Posađena je i maslina
Kopirati
Drag cursor here to close