Do 30. lipnja

Počinju 36. Dani teatra mladih

Dani teatra mladih trajat će do 30. lipnja i u funkciji su procjene prošlosezonskog repertoara, ali i planiranja repertoara za narednu sezonu.
Kultura / Kazalište | 13. 06. 2022. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20:00 sati počinju 36. Dani teatra mladih, retrospektivni festival predstava eMTeeM-a.

Dani teatra mladih trajat će do 30. lipnja i u funkciji su procjene prošlosezonskog repertoara, ali i planiranja repertoara za narednu sezonu. Publika ocjenjuje ponuđene predstave, ali se sa njom vode i razgovori iz kojih se izvode zaključci u kojem smjeru treba profilirati repertoar.

Ovogodišnji festival odvija se u znaku dvije premijere i slavljeničkoj atmosferi kojom će biti obilježeno 50 godina umjetničkog rada umjetničkog rukovodioca eMTeeM-a. Festival se odvija pod motom: Uživajmo u životu i teatru zajedno, jer eMTeeM je dom za sve generacije.

Večeras prvi dan festivala, za otvaranje, rezerviran je za najmlađe eMTeeM-ovce koji će izvesti četvrtu reprizu predstave "Sjetva".

Predstava je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea. Autorica i rediteljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić. Predstava čuva uspomenu na rano preminulu glumicu eMTeeM-a Amru Prutina.

Ulaz na sve predstave Dana teatra mladih je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close