Izvedba

Ostavili jedno drugo pred mostarskom publikom

Kultura / Kazalište | 01. 04. 2017. u 12:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kazališnim daskama Male scene HNK u Mostaru odigrana je predstava 'Ostavljam te' glumaca HNK Zadar, a u okviru 'Mostarskog proljeća'.

Predstava je nastala prema motivima djela Edwarda Albeeja 'Marriage play', a u glavnim ulogama su Alen Liverić i Jasna Ančić. U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a kao bračni savjetnik Mimi Zadarski.

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave, te se riječi 'Ostavljam te' provlače kroz opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra.

Matjaž Latin (1970., Maribor) diplomirao je kazališnu režiju na ADU u Zagrebu. Do sada je režirao preko 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj.

Naredni događaj 'Mostarskog proljeća' bit će opereta 'Kneginja čardaša' u izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta 'Komedija'. Ovaj program bit će upriličen 5. travnja u velikoj dvorani Kosače.

Ulaznice po cijeni od 20 KM u prodaji na infopultu Mepas Malla te u uredu Matice hrvatske Mostar – radnim danima, od 10 do 13 sati. U Kosači se mogu kupiti na sam dan predstave, dva sata prije početka izvedbe.

Kopirati
Drag cursor here to close