Djeca uživala

Ortiješ - lutkarskom predstavom do približavanja kazališta najmlađoj publici

Održana lutkarska predstava na otvorenom „Zmaj i princeze“
Kultura / Kazalište | 09. 07. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Četvrtak, 8. srpnja 2021. godine, tribine igrališta stadiona Ortiješ bile su ispunjene do posljednjeg mjesta. Ovog puta, najviše su uživali najmlađi sumještani, jer je Kulturno sportsko društvo Ortiješ poklonilo svojim mališanima lutkarsku predstavu ''Zmaj i prince''. Vrhunsku predstavu za djecu odigalo je mostarsko Lutkarsko Kazalište.

Foto: KSD Ortiješ / Zmaj i princeze

''Ova predstava tek je početak približavanja kulture najmlađim naraštajima i općenito široj publici'', rekao nam je predsjednik KSD-a Ortiješ Josip Džalto navodeći te da će KSD Ortiješ nastaviti jačati i raditi na obogaćivanju sadržaja i života u naselju.

"Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske. Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a muziku za predstavu potpisuje Igor Karlić iz Rijeke.

Foto: KSD Ortiješ / Zmaj i princeze

''Posebna zahvala ide našim sponzorima, Lutkarskom Kazalištu Mostar, koje nam je izišlo u susret s ovom predstavom, te našem prijatelju Lorenčić d.o.o. Mostar'', navodi se iz KSD Ortiješ.

Kopirati
Drag cursor here to close