Humor i satira

Za starije od 15: Onomatobleja Show vraća se u Mostar

Odlučili smo da napokon riješimo pitanje tko je počeo rat, tko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle.
Kultura / Kazalište | 04. 11. 2019. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je uspješno izvedena na turneji u dvadesetak gradova širom BiH, Onomatobleja Show vraća se u svoj rodni Mostar.

''Onomatobleja Show'' - satirična predstava britkog humora i živopisnih likova, uhvatila se ukoštac sa stereotipima i predrasudama u bh društvu.

Foto: PR / Luka Marijanović

Da li su Srbi samo hrabri i rodoljubivi, Bošnjaci samo dobroćudni i gostoljubivi, a Hrvati kulturni i sposobni? Ovo su tipični pozitivni stereotipi o konstitutivnim narodima koji preovladavaju u svakodnevnom životu. Nažalost, mnogo je više negativnih stereotipa o konstitutivnim narodima, ali i o manjinama, ženama, mladeži, starijim osobama, itd.

Kako prevazići stereotipe i predrasude i kako se boriti protiv njih? Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović će dati odgovor na ovo pitanje, igrajući lepezu živopisnih likova s imenima: Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

Foto: PR / Omer Hodžić

''Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrdži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje tko je počeo rat, tko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle'', objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Foto: PR / Nikola Rončević

Mnogi stereotipi i predrasude nastaju u najužem krugu obitelji, a razvijaju se kroz različite kanale. Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi Onomatobleja Show, satirična predstava koja bojama britkog humora obilježava jesen 2019, stoji u PR priopćenju.

Naime, publika u Mostaru imat će priliku pogledati ovu duhovitu predstavu u subotu, 09.11.2019. u 20:00 sati u OKC Abrašević. Nakon zabave bit će upriličen after party sa Lobotomski bleji.

Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije primjerena mlađima od 15. godina. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

 

Kopirati
Drag cursor here to close