Jakov Jeličić

Obitelj iz Rame krstila osmo dijete

Kultura / Kazalište | 26. 09. 2017. u 18:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župi sv. Pavla apostola u zagrebačkom Retkovcu u nedjelju 24. rujna umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio Jakova, osmo dijete u obitelji Mate i Željke Jeličić.

U koncelebraciji su bili župnik Vinko Tomić i župni vikar Mario Dukić, a liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem mo. Josipa Degl'Ivellija uz orguljsku pratnju Alana Kljajića, piše IKA.

Na početku misnog slavlja pozdravljajući biskupa, župnik je supružnicima Jeličić zahvalio na daru života te posebno pozdravio kuma malog Jakova, zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, kao i obitelj Krsnik koja je na krštenje donijela svoje prvo dijete, malog Dominika.

Na kraju misnog slavlja, uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, biskup Pozaić je malenom Jakovu i njegovim roditeljima uručio prigodni dar Nadbiskupije te kovanicu od 25 kuna s likom nerođenog djeteta koja je na svjetskoj izložbi u Tokiju 2000. godine dobila prvu nagradu.

Mate i Željka Jeličić, uz Jakova, imaju Mateu (26), Antu (24), Ružicu (18), Katarinu (17), Miju (13), Marka (9) i Vitu (5). Mediji navode kako je ova obitelj rodom iz Rame. 

Kopirati
Drag cursor here to close