OKC Abrašević

Najbolja omladinska predstava stiže u Mostar

Radnja predstave je smještena u "Čistilištu" gdje se četvero osoba na grupnoj terapiji, uz pomoć psihijatra, pokušava pomiriti sa načinima na koji su ih njihovi partneri ubili.
Kultura / Kazalište | 28. 06. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava 'Dok nas smrt ne rastavi' bit će premijerno izvedena u Mostaru u četvrtak, 28. lipnja, u Omladinskom kulturnom centru 'Abrašević' u 19 sati.

Predstava je to koja je premijerno izvedena na na 16. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu i premijerama u Zenici i Sarajevu. Ekipa predstave „Dok nas smrt (ne) rastavi“ osvojila je 5 nagrada na spomenutom festivalu, među kojima je i nagrada za osvojeno prvo mjesto za najbolju predstavu festivala, kao i nagradu za najboljeg redatelja koju je osvojio Ahmed Jašarević.

Radnja predstave je smještena u "Čistilištu" gdje se četvero osoba na grupnoj terapiji, uz pomoć psihijatra, pokušava pomiriti sa načinima na koji su ih njihovi partneri ubili. Psihijatar se odlučuje na očajnički potez i dovodi njihove partnere u čistilište, te na kraju shvaća da to nije bio najbolji način za rješavanje problema.

Ekipa u sastavu Dino Salković (glazba), Ahmed Omić (svjetlo), Ahmed Jašarević (režija), Haris Kušmić (produkcija), te glumački ansambl u sastavu Dunja Pašajlić, Ajna Šabić, Adi Smailhodžić, Kenan Kapetanović, Ena Matković, Leila Šabić, Danko Damjanović, Lamija Salihović i Feđa Dizdar.

Predstava de se održati u sastavu Mostar Summer Youh Programme (MSYP) – besplatnog ljetnog edukacijskog programa koji pruža mladima iz Mostara i okolice od 14 do 19 godina prilike da poboljšaju svoje vještine i samopouzdanje.

Ovaj program osnažuje svoje sudionike u njihovim obrazovnim, društvenim i profesionalnim ambicijama, tako što ih povezuje sa organizacijama i kompanijama koje rade u Mostaru i šire. MSYP teži da bude centar omladinskog liderstva, volonterizma i poduzetništva.

Peto izdanje MSYP-ja je počelo 25.6. i traje  sve do 14.7.

Kopirati
Drag cursor here to close