Mala scena HNK

Na mostarskoj kazališnoj sceni nova premijera - 'Ljepotica iz Leenanea'

Kultura / Kazalište | 15. 05. 2014. u 09:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijera predstave 'Ljepotica iz Leenanea' Martina McDonagha, u režiji Segora Hadžagića, bit će izvedena 16. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru. U predstavi igraju: Jelena Kordić - Kuret, Sanda Krgo - Soldo, Robert Pehar, Bojan Beribaka i Boris Čerkuč.

Direktor HNK Ivan Vukoja rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako je predstava rađena u koprodukciji s Maticom hrvatskom Mostar, te da će biti izvedena u sklopu 'Dana Matice hrvatske - Mostarsko proljeće'.

"Jako sam zadovoljan suradnjom koju smo ostvarili s našim prijateljem i suradnikom iz Sarajeva Segorom Hadžagićem i nadam se na će ta suradnja i u budućnosti biti nastavljena", kazao je Vukoja, te dodao kako su veliki doprinos predstavi dali i prijatelji i suradnici iz Zagreba Matko i Mirta Vekić, koju su radili scenografiju, kostim i video za ovu predstavu.

Redatelj predstave Segor Hadžagić istaknuo je kako je proces bio jako kvalitetan, a samim tim i rezultat, te da je ovo bio jedan veliki iskorak za glumce, kao i za njega i sve suradnike.

"Redatelj je obično taj koji treba da inspirira glumce, a ovaj put sam ja imao taj kreativni impuls glumaca, tako da su oni mene inspirirali na neočekivan način. Mislim da smo napravili više nego dobar rezultat", kazao je Hadžagić. Glumica Jelena Kordić - Kuret naglasila je kako su napravili dobar posao, te da su jako zadovoljni.

"Uložili smo mnogo truda, energije, rada, ljubavi, volje i želje da napravimo što kvalitetniju predstavu i nadam se da će publika to znati prepoznati. Našom premijerom ne završava naš posao, jer mi ćemo i dalje činiti sve što je u našoj moći da ova predstava ima dug i bogat život", kazala je Kordić - Kuret.

'Ljepotica iz Leenanea' je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane.

Svakodnevnicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen. Ljepotica iz Leenanea je prvi dio triologije smještene u okrug Galway.

Kopirati
Drag cursor here to close