MTM

Mostar: Na Danima antifašizma i "Presuda...''

''Susret sa ovom predstavom istovremeno je i susret sa nekim od pojavnih oblika neofašizma''
Kultura / Kazalište | 31. 01. 2022. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / "Presuda: Tiha likvidacija" na Memorijalnoj sceni 2532

Večeras na Mostarskim danima antifašizma predstavit će se Mostarski teatar mladih sa predstavom "Presuda: Tiha likvidacija".

Predstava se igra na Memorijlnoj sceni 2532 s početkom u 19:30 sati ( ulica Maršala Tita 128 ). Bit će to sto devedeste i šesto izvođenje ove predstave. Ovaj autorski projekt Seada Đulića igran je širom BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala, te dobio nekoliko nagrada.

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao:

''Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć'', priopćeno je iz UABNOR-a Mostar.

Ukratko, susret sa ovom predstavom istovremeno je i susret sa nekim od pojavnih oblika neofašizma, navedeno je na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close