Edukativno druženje

Mostarski učenici se družili s književnicom Miljenkom Koštro

Kultura / Kazalište | 16. 04. 2015. u 17:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ Mostar u srijedu je ugostio književnicu Miljenku Koštro iz Posušja.

Koštro inače piše pjesme za djecu i odrasle, a u novije vrijeme i prozu. Objavila je tri zbirke pjesama: Cvjetnjak na kamenjaru (2003), Miris vječne mladosti (2004) i Čarolija svitanja (2008), a pripremi je i novi roman. Miljenka Koštro je stalna suradnica u dječjem časopisu Cvitak gdje objavljuje kratke priče i tako uveseljava najmlađu populaciju.

Na druženju s književnicom sudjelovali su učenici prvih razreda III O.Š iz Mostara s njihovim učiteljicama Brankom Bracić i Anom Ćubela.

Književnica je kratkim edukativnim pričama zadržala pozornost učenika, pa su aktivno surađivali i iznosili svoja mišljenja. Paukova mreža, Travanj, Lopta i druge priče oduševile su najmlađe.

Vesela i ugodna atmosfera na druženju s književnicom, okruženje knjigama i slikovnicama i na kraju darovane članske iskaznice bit će dodatni poticaj za samostalno čitanje. Do nekog novog susreta rado ćemo čitati njene priče i pjesme!

U mjesecu travnju a i tijekom cijele godine Narodna knjižnica organizira niz aktivnosti u cilju podizanja svijesti o čitanju. Sve organizirane posjete prvih razreda HNŽ-a dariva besplatnim članskim iskaznicama u periodu od jedne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close